Social Media

Kniha třetí - Nespoutaná duše

http://nd03.jxs.cz/849/091/454d1a08d2_88321170_o2.png 
 http://www.horsesstar.estranky.cz/img/picture/24/sejmout0013.jpg
Název: Nespoutaná duše
Autor: Angela Dorsey
Díl: 1., volně na ni navazují knihy Šepot v nebezpečí a Minulost se vrací.
Anotace: Jane je nešťastná z toho, že se musí stěhovat, opustit školu a svou nejlepší přítelkyni Marii, a nejvíce ze všeho, že musí opustit svou milovanou jezdeckou školu. Její jedinou útěchou je, že si s sebou bude moci vzít oblíbneou klisnu Keetu, která tak získá krásný nový výběh a dokonce i svou vlastní stáj ve staré stodole.
Jane však v jejím novém životě, na který si začíná pomalu zvykat, očekávají netušná dobrodružství. Záhy se seznámí s dívkou jménem Penny a obě dívky spolu brzy objeví tajemství, že ve stodole straší, a rozhodnou se této záhadě přijít na kloub.
Ukázka: Jane se naposledy rozhlédla kolem a všimla si malé hromádky slámy, kterou ještě nerozházela. Rychle načechrávala poslední zbytek slámy, když v tom uslyšela známý tlumený zvuk. Zastavila se a poslouchala.
A znovu. Jemný, vzdálený zvuk frkajícího koně.
,,Keeta?" zašeptala si sama pro sebe.
Zmateně vykoukla ze dveří. Na příjezdové cestě však žádný koňský přívěs nestál. Vrátila se zpátky do stáje. Co to teda slyšela? Mohla slyšet toho starého šedého koně od sousedů?
Náhle se Jane úplně zastavil dech. Ruce se jí strachem roztřásly. Copak zrovna neviděla, jak se něco pohnulo v tom rohu za kamenem? Zalapala po dechu, když cítila, jak se studená tíha strachu znovu vrací a převaluje se přes ni jako těžká dusivá mlha.
A pak to uviděla! Tmavá masa, která se najednou objevila z ničeho. Jane pohltila hrůza a úplně ji ochromila. Černá kouřová hmota se začala pomalu svíjet a kypět. Jane pozorovala bez dechu, jak se ze zmítající temnoty vynořují čtyři temné údy, které vystřelili směrem k podlaze.
Baterka, pomyslela si horečně. Honem baterku! Rychle si sáhla do kapsy a sevřela ji v ruce. Světlo zaplavilo tmavé zákoutí.
Nic!
Počet stran: 152

Můj názor: Knížka byla celkem pěkná, ale četla jsem lepší, jak celkově, tak s koňskou tématikou a to i přímo od Pony Clubu.
Přišlo mi, že to všechno bylo takové celkem rychlé a odehrálo se to v pár dnech. Osvobozování Nespoutané (jméno klisny - ducha) na mě působilo tak nějak jednoduše. Zdá se mi, že Jane s Penny poměrně rychle přišli, jak na to a pak s tím neměli nijak extra problémy, žádné komplikace, které by tomu dodali, nom, řekla bych napínavosti, ale to mi nepřijde, jako zrovna nejlepší slovo, protože knížka, chvílemi napínavá je, myslím, že vhodným slovem by mohlo být dramatičnosti nebo tak něco.
Musím se přiznat, že když už to je z Pony Clubu, čekala jsem něco trochu lepšího. Četla jsem z něj knížky ještě z dalších dvou sérií a ty se mi opravdu líbili o dost více. No, ale tak, zase to byli různí autoři, že.
Na druhou stranu, nemůžu říct, že nápad není originální, to zase celkem ano, ale prostě bych řekla, že by se to dalo napsat i lépe.
Myslím, že knížka by se mohla líbit především lidem, kteří mají rádi koně a fantasy a dávají přednost kratším knihám.

Pozn. články z tohoto projektu pocházejí z roků 2012 - 2013, původně zde
Napiš první komentář
Okomentovat