Social Media

[Recenze] Emma Hart: Hrej hráčem | The Game #1

http://data.bux.cz/book/023/373/0233737/large.jpg
Název: Hrej hráčem
Série: The Game
Díl: 1
Autor: Emma Hart
Počet stran: 248
Nakladatelství: Galatea
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s1600/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
Braden je arogantní, namyšlený a sebestředný děvkař, který střídá jednu holku za druhou a je zvyklý dostat všechno, na co si ukáže.
Kay, Megan a Lila proto vyhecují svou kamarádku Maddie, aby ho okouzlila tak, že se do ní zamiluje, vyspala se s ním a odkopla ho, aby si i on jednou vyzkoušel tu roli člověka se zlomeným srdcem.

Ovšem holky netuší, že do podobné hry na lásku se pouští i Braden – čistě proto, aby se mohl s Maddie vyspat.

Má to být hra a každá hra má svá pravidla, v téhle je tím hlavním nezamilovat se, ale je to vždy tak lehké?

http://data1.whicdn.com/images/7772941/large.jpgKlišé již na první pohled, o tom žádná, ale stejně, proč si to nepřečíst.

Ovšem po tom nadšení, co u některých kniha sklidila, jsem se na ni začala skutečně těšit. Čekala jsem, že ten na první pohled obyčejný a nezajímavý příběh bude skrývat něco hlubšího. No bohužel se nic takového nekonalo a z mé strany tedy následovalo zklamání, ač mě nijak nepřekvapovalo, a asi nejhlubší na celém příběhu byla zápletka s Maddiným bratrem a všeobecně její rodinou a minulostí. To bylo ale vedlejší a nesehrálo to nikterak extra důležitou roli, což je možná škoda, protože kdyby to bylo o něco více rozvedeno, kdyby tomu autorka dala větší váhu, více to zapracovala do děje a prostě to udělala důležitější, příběh by také mohl pochytit nový a hlubší směr, který by z obyčejné a předvídatelné knihy mohl udělat něco víc.

Co na knize musím ocenit, jsou postavy, které byly prostě reálné. Dokázali jste si představit, že takoví lidé klidně někde mohou žít.

Sympatická Maddie, má za sebou nehezkou a velmi bolestivou minulost a ač si to možná neuvědomuje, je skutečně silná.

http://data3.whicdn.com/images/39850437/large.jpgBraden, jak se dalo čekat, je po bližším poznání a prozkoumání, úplně jiný než se na první pohled zdá. A hlavně se v průběhu knihy ještě dovyvíjí.

I Maddiiny kamarádky, působí sympaticky a mile. Ovšem, nemohu blíže nezmínit Kay a její bisexualitu, protože k ní se pojí něco, co mě dovedlo hned na začátku vytočit. Co mají všichni s tím, že když je někdo bi, tak je stejně více na jedno nebo druhé pohlaví omg? Tohle mi prostě hlava nebere. To jsem jediná, co to bere tak, že je prostě na holky a na kluky a nedělá rozdíly?

Pokud jste odpůrce sprostých slov a podobně, pak vás předem varuji, že ty se v knize vyskytují v hojném počtu, což právě považuji tak nějak za plus – postavy tak prostě působí skutečněji. I když neříkám, že to někdy už bylo možná trochu moc, jenže to je hold u dnešní generace také.

Tahle kniha vás ničím neurazí, ani nijak zvlášť neokouzlí. Příběh odpovídající jeho námětu, je prostě každému jasný už od začátku a nic moc vás na něm nepřekvapí. Jednoduše další lehce nadprůměrná kniha pro dospívající dívky, jakých se najde spousta a i s tím je třeba na knihu nahlížet. Jako takové oddychové čtení, která má za úkol chvílemi i pobavit, je to rozhodně úžasná volba.

Hrej hráčem tedy uděluji tři a půl hvězdičky.
http://nd06.jxs.cz/105/257/0c579c04c9_93869651_o2.png
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Galatea.
knihygalatea.cz

Zdroj obrázku "I heard you're a player": http://mysatisfashion.tumblr.com/ (Link přímo na post nemám, je mi líto >.<")
Napiš první komentář
Okomentovat