Social Media

Jak jsem grafičila v posledních pár měsících

Už ani nevím, kdy naposledy jsem zveřejnila nějaký článek, kde bych ukázala nějaké své patlaniny z Photoshopu, přestože jsem čas od času i něco spáchala. Jedinou možnost vidět něco z toho jste pak měli pouze v praxi, ať už u mě na blogu nebo jinde, pokud jsem tvořila pro někoho jiného. A tak jsem si řekla, že by nebylo na škodu, se s vámi zase o nějaké mé výtvory podělit. Aspoň tu bude, co se článků týče, zase nějaká změna.
Začneme layouty, kterých tu mám pět. Z toho čtyři pro blog.cz a jeden pro blogspot.
Pro zobrazení obrázku ve větším na něj klikněte.

Zvětšit
Jako první tu mám lay dělaný pro Mei-Riefel. Původně jsem ho chtěla udělat úplně jinak, ale bohužel jsem měla problémy s obrázky a ve výsledku to nevypadalo hezky, takže jsme se s Mei nakonec dohodli, že to uděláme tímto způsobem. Verzí poté bylo více (respektive, nevím kolik, ale dvě minimálně), které se navzájem lišily barvami a řazením obálek.

http://nd06.jxs.cz/772/523/3d89776cd6_98764547_o2.png
Andy mě požádal o layout pro jeho poníkovskou hru, kterou ovšem ještě nespustil, ale prý to plánuje.
Hned na začátek poznamenám, že tenhle lay jsem záměrně vůbec nechtěla dělat do růžova nebo fialova, ač tak nakonec skončil. Chtěla jsem to udělat tak, aby to nepůsobilo moc holčičím dojmem, ovšem Andymu se nakonec mnohem více líbila tahle verze, takže co se dalo dělat :D

http://nd06.jxs.cz/445/252/ed13f0d387_98764884_o2.png
Pomáhala jsem Ilonce nastavit layout, který ona vytvořila, ovšem nebyla s ním zřejmě moc spokojená a tak jsem nakonec byla požádána zda bych jí layout nemohla vytvořit.
Vzhledem k tomu, že šlo o lay na blogspot dělala jsem to hodně jednoduché, protože ještě pořádně nevím, co všechno jsem schopná na blogspot nastavit :D
Ovšem neskutečně mě naštvalo, když jsem zjistila, že po nahrání na net se mi mírně změní barvy, ale co se dá dělat nom :D
Upřímně jsem se trochu bála, aby Ilonce nevadily barvy, které jsem zvolila, protože vím, že někteří lidé růžovou zrovna dvakrát nemusí, naštěstí jí to ale nevadilo a i lay se jí líbil, z čehož jsem měla hroznou radost.

http://nd06.jxs.cz/276/777/62da6f3b7b_98764629_o2.png
Pokemon Revolution je můj druhý blog, který vedeme s mou drahou Poki a pár dalšími adminy.
Původní layout, který tomuto předcházel mi už přišel okoukaný, ale především na mě působil takovým trochu amaterským a dětským dojmem, či jak to říct. Chtěla jsem tedy blog převléci do něčeho modernějšího, jednoduššího a vypadajícího o něco profesionálněji.
Ač bohužel nakonec nebylo možné nastavit layout na blog úplně do puntíku přesně, nepřijde mi, že by to dopadlo nějak špatně. Naopak sama jsem z toho layoutu neskutečně nadšená, a že to se moc často nestává :D

http://nd06.jxs.cz/635/598/e0430b8e6b_98764642_o2.png
Tenhle layout nebyl tvořen pro nikoho, ani na žádný určitý blog. Rozpracovala jsem ho, nedokončila a pak se k němu už prostě nevrátila. Možná ho jednou dotáhnu do konce, možná ne :D Každopádně, když už ho tu mám, tak proč ho také neukázat, že. Navíc, kdybych ho dokončovala, budu moc ráda, pokud mi dáte nějaké typy nebo poradíte co vylepšit a tak :) Popřípadně pokud by o hotovou verzi náhodou měl někde zájem, nechť se ozve :D
Jinak, fotografie stromů je od Farhadvm, další tři obrázky jsou z WeHeartIt. Jak to není dokončené, není v zápatí ještě uveden credit.
Vzhledy pro blogy máme za sebou a teď bych vám tedy ráda ukázala nějaké drobnější věci. Mám tu nějaká loga, pak nějaké úvodní obrázky a dvě pozvánky.

 Marky mě požádala o obrázek k jejímu projektu a já jí mileráda vyhověla. Záměrně jsem to nedělala obyčejným způsobem, že prostě na obrázek jen napíšu text, ale přidala jsem i tu vlnku, aby to zas bylo něco jinýho. Akorát jsem si pak nebyla vůbec jistá, kam umístit adresu blogu, nakonec jsem zvolila místo, které jsem plánovala, jako úplně první.

Teď následuje několik dalších prací pro Pokemon Revolution.
Úvodní obrázky do jedné z rubrik. Růžová verze je pro slečny a modrá pro chlapce.

Tentokrát šlo o obrázek k přihlášce na pokémonní tábor. Chtěla jsem, aby to bylo trochu tématické k tomu táboru a osobně myslím, že se mi to i celkem povedlo. Musím říct, že i tohle je jedna z mála prací, která se mi vážně líbí a jsem s ní spokojená ^^

Dvě verze loga. První, která bude spíše na layouty a podobně a druhá, jako avatar do komentářů, profilový obrázek stránky na Facebooku a podobně, prostě to, kde je potřeba spíše něco do "čtverce", snad chápete.
S tímhle jsem si sakra vyhrála, protože s výjimkou fontů, je to celé moje práce. Ten pokeball mi dal trochu zabrat, protože jsem neustále dělala tu černou čáru veprostřed moc širokou, ale nakonec jsem to zvládla. Abych se přiznala, tak ty loga jsem si též neskutečně zamilovala.

No a poslední práce pro Pokemon Revolution, kterou jsem stvořila dneska, je pozvánka na online výpravu na blogu.

Poslední co vám ukáži jsou dvě verze loga pro mou maličkost a tento blog, které jste již dneska mohli vidět na facebooku.
Je to dnešní práce a celkem mi trvalo, než jsem konečně přišla na to, jak nejlépe to logo udělat. Dvě verze mám proto, že jedna je vidět lépe na světlých podkladech a druhá na tmavých. Abych se přiznala, tak ta na tmavých mi přijde o trochu víc cool, ale ani ta první mi nepřijde nijak zvlášť špatná.
A to je tedy skutečně vše přátelé.
Za veškeré názory, rady a podobně budu moc a moc ráda. Stejně tak bych ráda věděla, zda byste nějaké články s mými grafickými pokusy rádi viděli i v budoucnu :)

Hasta luego, amigos!
7 komentářů u "Jak jsem grafičila v posledních pár měsících"
  1. Super! A ještě jednou moc dík za úžasnej poníkovskej dess :) Jsi nejlepší grafička Denysko ! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jednou nemáš vůbec zač :D A nejlepší ani omylem, zas nepřeháněj, je tu spousta lidí, co toho umí milionkrát víc a lépe než já... :D

      Vymazat
  2. Wow, ty jsi fakt v grafice skvělá! Všechny ty banery a ještě ty desy to je prostě úžasný. Ne jen ten můj, za který jsem ti nesmírně vděčná, ale úplně všechno se ti povedlo! Já jsem na tohle úplně levá, takže ti neskutečně děkuji! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem vážně ráda, že se ti líbí :) A opakuji, že nemáš zač :D

      Vymazat
  3. Všechny tvé výtvory jsou naprosto úžasné!! :D Určitě takovéto články dělej i v budoucnu, moc ráda se na ně budu koukat. A ještě jednou děkuji za ten obrázek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se článek líbí a že je někdo, koho to zajímá :D Jinak nemáš zač :)

      Vymazat
  4. Některé výtvory jsou opravdu pěkné, jiné mě tolik nenadchly (jsem z těch, kteří si na růžovou moc nepotrpí), každopádně jsem se ráda podívala. S oblibou si prohlížím různé grafické práce (čili hlasuji pro jejich vkládání).

    OdpovědětVymazat