Social Media

[Recenze] Huntley Fitzpatrick: Můj život u sousedů | Můj život u sousedů #1

22673742Název: Můj život u sousedů
Originální název: My Life Next Door
Série: Můj život u sousedů
Díl: 1
Autor: Huntley Fitzpatrick
Počet stran: 360
Nakladatelství: CooBoo [srpen 2014]
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s320/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
Oficiální anotace: Garrettovi jsou všechno to, co Reedovi nejsou – hlasití, chaotičtí a láskyplní. A Samantha Reedová nemůže odolat a každý večer tuto úžasnou rodinu pozoruje ze svého střešního okna a touží být jednou z nich – vymanit se z područí dominantní matky a nepodřizovat svůj život jejím přáním. Avšak zdá se, že je to pouze krásný sen… až do jednoho letního večera, kdy za ní vyšplhá Jase Garrett. A všechno se změní!

Oba se potýkají s trapnostmi i krásami první lásky, Jaseova rodina Samanthu okamžitě přijme do svého středu, i když ona ho před tou svou drží v tajnosti. Vše je téměř dokonale až do okamžiku, kdy se stane něco, co změní celý její svět. A Samantha se náhle musí rozhodnout a zvolit si, kterou z obou rodin zachrání.

Fantastický debut o rodině, přátelství, první lásce a nemožnosti být věrný jediné osobě, kterou milujete, aniž byste zároveň zradili další.
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s640/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
Samantha a Jase jsou každý z jako jiného světa. Krásná a chytrá Samantha žije ve velkém domě pouze s matkou senátorkou a starší sestrou, chodí do soukromé školy a o peníze u nich není nouze, avšak to neznamená, že by se jednalo o nějakou namyšlenou princezničku, která dostane, cokoliv chce. Milý a šikovný Jase je zase třetí nejstarší z devíti sourozenců. Jeho rodina je tedy skutečně velká, ale bohužel také není úplně nejbohatší.  Na druhou stranu, jak sama říká jeho matka – mají všechno, co potřebují.

Fucck it upA jak už tomu tak bývá Samantha, která Jaseovu rodinu už po několik let pozoruje oknem, a Jase se seznámí a zamilují. Tohle by samo o sobě mohlo znít jako klišé, ale věřte, že kniha tak skutečně nepůsobí.

Kniha a celý příběh se čtou téměř sami a vám tak neskutečně rychle utíkají, jak se Jase a Samantha seznamují a žijí si svoje každodenní životy, které se čím dál více protínají. Nedá se říct, že by byl děj nějak nabitý, ale i tak není nudný. Vše co se děje působí neskutečně přirozeně a dohromady to dává úžasný příběh.

Velký podíl na tom má i to, že autorka nejen vymyslela skvělý děj, nýbrž ho i bravurně zpracovala. Styl autorky se rozhodně nezdá být ničím nepříjemným ba naopak.  Svižně a zároveň poklidně s lehkostí. Zhruba tak nějak, je kniha napsána. I když občas mi přišlo, že popisy by se bývali trochu zkrátit a občas jsem se v nich ztrácela, ale z toho viním spíše svou nepozornost.

Nemohu nezmínit ani to, že rozdíly mezi oběma rodinami byly skvěle zpracované a jasně patrné. Autorka to rozhodně nijak nepodcenila a nejedná se o žádné nepatrné odlišnosti, spíše naopak a rozhodně je nepřehlédnete. Ale nemusíte se ani bát, že půjde o nějaké uměle působící rozdíly, které postrádají na skutečnosti. Nepostrádají.

Hey Marina ♡Jase a Samanthu jsem již tak nějak shrnula. A přestože jen těžko popřu, že mi nepřijde, že by ti dva měli nějaké vady, oba dva byli zkrátka neskutečně příjemní a rychle mi přirostli k srdci.

O něco problémovější postava, které už chyby určitě nechybí, je Tim. Bratr nejlepší kamarádky Samanthy, který v příběhu nakonec zastane větší roli, než jsem na prvních stranách očekávala. Tim fetuje, pije, kouří a jeví se zkrátka jako naprosto ztracený případ. Jeho matka to nevidí a myslí si, že jen potřebuje práci a tak. No a jeho otec to ignoruje. O Timovi by dokonce měla být další kniha téhle série, ale abych pravdu řekla, nevím, jestli se úplně těším. Sice je to skvělý charakter, ale zkrátka mě úplně nebere tenhle trend napsat další díl do série o některé z vedlejších postav knihy.

Hodně se mi pak líbilo zpracování Samanthiny matky, která zrovna znovu kandiduje na senátorku, aby si svou funkci udržela. Ne, že by to byla nějak příjemná osoba a matka, jakou by si každý přál. Jenže to je to, co se mi líbilo. Autorka ji nevykreslila jako úžasnou bytost, která dává vždy a ve všem přednost rodině a která v reklamách pro voliče nelže a všechno co se v nich píše je pravda. To spíše naopak.

Usměvavý a romantický příběh Jase a Samanthy vám zkrátka dokáže vyvolat úsměv na tváři. Pokud od toho tedy nebudete očekávat žádný hluboký příběh a budete to brát, jako oddechovou záležitost, která jen někde ke třetí čtvrtině knihy nabere trochu hlubší spád. Sama jsem knihu volila právě proto, že jsem si potřebovala odpočinout u nějaké jednodušší romantické knihy a Můj život u sousedů si mě svým příběhem zkrátka získal. Myslím, že tahle kniha, si plný počet hvězd skutečně zaslouží.
 
8 komentářů u "[Recenze] Huntley Fitzpatrick: Můj život u sousedů | Můj život u sousedů #1"
  1. Skvělá recenze! Ohlasy na tuhle knihu jsem celkem rozporu hodné, takže jsem překvapená pozitivní recenzí. Knihu si chci přečíst během zimy, abych si navodila tu krásnou letní atmosféru tak doufám, že se mi taky bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já taky slyšela dost rozdílné názory, takže jsem se trochu bála. Ale neskutečně mě to lákalo a jsem ráda, že jsem po knize sáhla. Doufám, že se ti bude také líbit :)

      Vymazat
  2. Tahle kniha mě docela láká, ale není úplně na špici mého aktuálního seznamu k přečtení, ale po tvé recenzi jsem ji o několik příček nahoru posunula. Zní to jako docela fajnová kniha, která by se mi mohla dost líbit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně bych ji taky pravděpodobně ještě neměla ani koupenou, ani přečtenou, kdybych zkrátka neměla takové období, kdy jsem prostě potřebovala něco oddechového. Doufám, že až se k ní jednou dostaneš, tak se ti doopravdy líbit bude :)

      Vymazat
    2. Tak přesně v takovém období jsem, to bych se k tomu mohla dostat docela brzy! ;))

      Vymazat
  3. Četla jsem prvních 50 stran v knihkupectví, a moc se mi líbila :) Je na mém wishlistu, ale momentálně mám doma tááákovouhle hromadu knížek, které nestíhám číst :D Ale určitě si ji v budoucnu přečtu, protože mi přijde dost zajímavá :) Moc povedená recenze, hned mě na knihu navnadila! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 50 stran v knihkuepctví? Kolik, času jsi tam strávila panebože? :D Jinak děkuju, to jsme moc ráda ^^

      Vymazat
  4. Včera večer sem ji rozečetla řekla jsem si že přečtu 2 kapitoly,,a přečetla sem jich 10 takže jsem šla spát ráno ..:D a pak sem ji zas četla až do večera . dneska jsem ji přečetla byla skvělá, úžasná , vtipná suprová ale ten konec nevim ..doufám ale že bude pokračování jako příběh super a nemohla sem se od toho odtrhnout ani na minutu . ale za dva dny sem jí přečetla je fakt hodně čtivá a Jase je dokonalej..doporučuji... dávám 8 hvezdicek míša

    OdpovědětVymazat