Social Media

Mé knižní série - Divergence [5]

http://1.bp.blogspot.com/-8xIfSCOCB5I/Ub4ftpr4XoI/AAAAAAAAAk8/OKblWs-ppSA/s1600/PRAV%C3%89%C3%89.png 
Projekt, který vymyslela Roxanne. Záměrem je předvést někteoru ze sérií, které zdobí vaši knihovnu.
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s640/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
  • Jak ses o téhle sérii dozvěděla?
    Z doslechu ze všech stran a díky vší té chvále. Tuhle sérii zkrátka nešlo přehlédnout. Navíc já dystopie a knihy od CooBoo ráda, takže to jsou taky plusy, díky kterým jsem ji nemohla nezaregistrovat.

  • Kolik dílů jsi stihla přečíst?
    Jeden. Druhý jsem načala, ale moc mě nebavil, takže jsem ho vyměnila za lepší knihu. Ale snad se k němu co nejdříve vrátím.

  • Co na tuhle sérii říkáš?
    Na to, jaké jsou na odevšad úžasné ohlasy, první díl se mi zas tak moc nelíbil a čekala jsem něco mnohem víc. Hodně dlouho, téměř do konce knihy, mi děj přišel, jako takovýten rozjezd, který u jiných knih bývá tak maximálně na plus mínus prvních sto stran, s tím, že tady to bylo jen o něco málo akčnější.
    A co jsem tak slyšela - první díl je z celé série údajně nejlepší, takže bohužel nevěřím, že to další díly zachrání a i já téhle sérii propadnu.
    Nápad je to dobrý, ale zpracování zkrátka pokulhává. Ale uvidíme, třeba se mi to pokračování přeci jen zalíbí.

  • Který díl z celé série máš nejradši?
    Četla jsem jen jeden, takže... :D

  • Jaká je tvá oblíbená postava a proč?
    Postavy všeobecně mi přišly poměrně dobré. Měly své klady a zápory a nechyběla jim lidskost. Avšak nemohu říct, že bych si nějakou nějak zvlášť oblíbila nebo naopak.

  • Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?
    Jak říkám, žádnou jsem si ani neoblíbila, ale zároveň ani nezprotivila. Zatím. Po těch několika stranách Rezistence ale zvažuji, zda mě nezačne štvát Tris :D

  •  Když porovnáš české a originální obálky, které se ti líbí víc?
    S výjimkou Aliance jsou obálky víceméně stejné, liší se jen v detailech, avšak co se toho týče - české mi jsou sympatičtějí. Už jen proto, že česká Aliance skvěle pasuje k předchozím dílům, což se o originální říct nedá a já z principu nesnáším, když k sobě obálky dílů ze série vůbec neladí.

  • Která obálka se ti líbí ze všech nejvíc?
    Asi Aliance, ta česká. Ta voda na ní je úžasná a bezvadně kontrastuje s červenou oblohou a jako celek mi přijde, že se ke knihe náramně hodí, ač jsem ji ještě nečetla.

  • Existuje nějaké scéna, na kterou jen tak nezapomeneš?
    Zatím ne. Třeba jednou.
11 komentářů u "Mé knižní série - Divergence [5]"
  1. Souhlasím s obálkou Aliance :)
    Divergenci jsem nečetla, Rezistenci půlku, Alianci ne ale vím jak to dopadne.. takže já už se k sérii asi nikdy nevrátím..

    OdpovědětVymazat
  2. Tys to ještě nedočetla? o.O Měla bys tomu dát šanci. I když Divergence je asi nejlepší ze série no... Ale být tebou, tak přečtu Rezistenci proto, aby ses dostala k Alianci, ta totiž stojí za přečtení. :)
    Tady je průšvih, že na konec Aliance je všude milion spoilerů. I já jsem věděla, jak to dopadne, ale přesto se mě to strašně moc dotklo...
    S těma obálkami máš pravdu, české jsou o hodně lepší. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není, že bych tomu nechtěla dát šanci, jen to zkrátka nějak nevychází. Chápeš, knih je hodně a tak... :D

      Já tak všeobecně nějak zjišťuju, že mi spoilery většinou ani nevaděj (občas je dokonce vyžaduju, zrovna teď jsem koukala na seriál a vztekala jsem se, když mi Sonča odmítala spoilerovat všechno, co jsem chtěla :D) a tady mě už od začátku spíš na tu knihu tak jako navnadil s tím, že to třeba ještě bude stát za to. Vlastně jsem z toho konce nadšená, pokavaď to bude mít nějakej dobrej důvod a tak :D

      Vymazat
  3. Pře pár dny jsem také teprve psala recenzi na Divergenci! Mě tato kniha opravdu uchvátila. Zaujal mě nápad autorky a styl jejího psaní. Rozhodně si také co nejdříve přečtu další díly ! Pokud chceš znát více můj názor, tak si ho přečti zde: http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám tuhle sérii ráda :) K dočtení určitě doporučuji. Ale stejně byl první díl nejlepší. No a v knihovně vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
  5. clovek nesmi prave moc od knihy ocekavat, aby nebyl zklamany, a to myslim obecne... cim min cekas, tim lip pro tebe :-) ale nemuzu rict, ze by tato serie byla nejak spatna, ale mohla byt lepsi, to je fakt :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně, ale občas se prostě očekávání nevyhneš, zvlášť, když je některá knihy vychvalována právě tolik, jako Divergence :)

      Vymazat
  6. Rozhodně souhlasím s tím, že ten první díl byl po vší chvále takovej... nijakej... ! Jsem ráda, že nejsem sama. Ale celá ta série je vzhledově hrozně krásná =^^=

    OdpovědětVymazat
  7. Mně tahle sága přijde dost přeceňovaná - nebo spíš nechápu, co na ní všichni vidí. Četla jsem první dva díly a vážně mi to stačilo. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně! Já prostě když někde vidím, jak to někdo úplně žere tak absolutně nechápu, co na tom je. Vlastně jedna z motivací pro dočtení té série pro mě je to, že pak budu moct právoplatně prohlašovat, že je přeceněná :D Ale zase, třeba mě to překvapí no.. :)

      Vymazat
  8. tuhle sérii bych si chtěla přečíst, ale spíše si to půjčím v knihovně, než bych si to pořizovala :))

    OdpovědětVymazat