Social Media

Křest Adaptace

Možná víte, možná ne, že v pátek od pěti se v jedné menší pražské kavárně křtila kniha Adaptace od slovenské autorky Miroslavy Varáčkové. Nešlo ovšem jen o pouhý křest, ale současně i o knižní sraz. A já měla to štěstí, že jsem se, díky Rachel Roo, mohla téhle akce také zúčastnit

Abych pravdu řekla, zprvu jsem byla dost nervózní, protože tohle je přesně ten typ akce, kde bývá plno lidí, co se vzájemně více či méně znají, já nikoho moc neznám a na seznamování se jsem většinou poněkud social awkward. Ale přeci jen, tohle byla tak nějak jedinečná příležitost a tak jsem šla. A udělala jsem fakt dobře.

Jak už jsem zmínila, křest se konal v Praze, přesněji v Café Lajka. Myslím, že to byla super volba. Pro akci byl vyhrazen pěkný menší a útulný salónek, kam jsme se všichni tak akorát vešli a kde panovala vážně super atmosféra.

Hned u vchodu do salonku si účastníci vylosovali číslo do tomboly a obdrželi naprosto božoutskou plátěnou tašku, jak jinak než s knižním motivem, konkrétně nápisem „(Ne)Suď knihu podle obálky“, který je také na placce, tužce a záložce, kterou jsme našli uvnitř. Ale především na nás uvnitř čekala samotná Adaptace, která ve skutečnosti vypadá fakt suprově, mnohem lépe, než na obrázcích!

Už od začátku bylo vidět, že si Slovart dal záležet. Věděla jsem, že je slíbené občerstvení, ale i cupcaky s podobiznou knihy na vrchu? To bylo prostě skvělý! A taky to skvěle chutnalo :D

Řečníkem dne byl Vojta Hamerský, kterého určitě většina z vás zná. Nejprve sympatickou autorku a knihu představil, ta nám poté přečetla ukázku z knihy, následně ji Vojta vyzpovídal a nakonec došlo i na samotné křtění knihy. To proběhlo ve stylu Adaptace a nekřtilo se šampaňským, nýbrž vodou a kniha se nepolévala, ale pokřtila se pomocí namočeného květu růže, což bylo prostě naprosto neotřelé a skvělé.

Samotným křtem ale program ještě nekončil, organizátoři měli připravené i dvě soutěže. První je již zmiňovaná tombola, kde bylo na výběr z plno krásných knih. Já sama si odnesla Kečupová mračna, po kterých jsem už pěkně dlouho pokukovala v knihkupectví. No a druhá soutěž byla kreativní. I z té jsem si k mému překvapení něco odnesla – parádní omalovánky s Malým princem!

Tím program jako takový skončil, ale rozhodně se nekončilo. Přeci jen to byl taky ten knižní sraz, a kdo by nevyužil šance pokecat s ostatními z blogové sféry?

Jak už jsem řekla, jsem vážně ráda, že jsem se zúčastnila a zjistila, že jsem se předem děsila zbytečně. Příjemná atmosféra, lidi byli fajn a vážně jsem si akci užila. Slovart a všichni organizátoři si rozhodně zaslouží velké díky za to, že tuhle akci uspořádali!

Pokud vás zajímají fotky, plno jich najdete na instagram pod hashtagem krestadaptace a předpokládám, že Slovart v blízké době zveřejní fotografie na svém facebooku.
13 komentářů u "Křest Adaptace"
  1. Jé, to zní vážně moc hezky! :) Taky pokaždé mívám z nějakých akcí nahnáno, ale z tvého článku je vidět, že ty sis křest výborně užila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, vždycky ráda slyším, že v tom nejsem sama :D

      Vymazat
  2. Já jsem na křtu knihy byla snad jen jednou a s radostí bych si to zopakovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu držet pěsti, aby sis to zopakovala, co nejdřív, ok? ^^ :D

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Kašli na závist, ta je zbytečná, však se jednou taky někam takhle dostaneš, honey ^^

      Vymazat
  4. Super článok. O tejto autorke som nevedel a kniha ma zaujala, takže si ju kupujem (samozrejme - slovenskú verziu :D). Fotky sú super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem tak autorku trošec zpropagovala a dozvěděl se o ní někdo, kdo ji neznal :D Snad se ti kniha bude líbit ^^
      A za tu chválu fotek moc děkuju :D

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Jop, ty cupcaky byly suprové, jsem ráda, že jsem vytáhla čokoládovej. :3 A s tou růží se jim to fakt povedlo. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla oba a řeknu ti, že ten čokoládovej byl vážně lepší :D

      Vymazat
  7. Krásný! Já se o akci dozvěděla až v den, kdy se konala. Moc mě to mrzí, že jsem tam nebyla. Ale jsem ráda, že se akce tak vydařila a vy jste si to skvěle užili! :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak takhle jsem se kdysi dozvěděla o jedné akci od Yoli, to mě tehdy fakt hrozně naštvalo :DD

      Vymazat