Social Media

Nejlepší knihy 2016

Rok se s rokem sešel a já se rozhodla, že by bylo dobré si shrnout do jednoho článku ty nejlepší knihy, které jsem letos přečetla (a tedy nejen ty, co letos vyšly). A které to jsou?

Dopisy na konec světa
Tohle je hodně rozporuplná  kniha, někdo ji miluje, někomu přišla hrozná, každopádně já se řadím mezi tu první skupinu. Dopisy na konec světa jsem si fakt neskutečně zamilovala a ještě teď mi stačí se na ně jen podívat, abych cítila tu jejich atmosféru.

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru
Nejen za tenhle rok, ale vlastně za celý život. Aristoteles a Danta si mě doopravdy získali a z mého srdce je už jen tak něco nevyžene. Je to krásná a citlivá knížka o dospívání, přátelství a lásce, knížka, se kterou se nebudete chtít rozloučit.

Dám ti slunce
Recenze
Dám ti slunce pro mě bylo docela překvapení, neboť původně mě přečtení zrovna téhle knihy nějak nelákalo, a když už jsem to zvažovala, tak jedině kvůli tomu, jaké popularitě se kniha těšila. Ale pak mi naštěstí nějak přecvaklo a já dostala opravdovou chuť si tu knihu přečíst. Neprohloupila jsem. Dám ti slunce je další z těch knih, které se zaobírají útrapami dospívání, které je o to těžší, když vám umře mamka. Je to poutavé, je to citlivé a autorka vás zaujme tak, že knihu nebudete chtít odložit.

Illuminae
Recenze
Illuminae bylo ohromným překvapením, v dobrém slova smyslu. Přestože jsem moc sci-fi nečetla, jsem přesvědčená, že tohle musí být jedno z nejlepších ze všech. Je to kniha, která má geniální a odlišné zpracování, dokáže vás překvapit a šokovat a najdete v ní doopravdy všechno - od lásky přes děsivou epidemii až po šílenou umělou inteligenci. Strhne vás a těch šest set stránek přečtete jako nic.

Harry Potter a prokleté dítě
Recenze
A vlastně celý Harry Potter, letos mi sice zbývalo dočíst jen Ohnivý pohár a zbytek, ale myslím, že o Harrym se nejlépe mluví jako o celé sérii. Kouzelnická série se mi neskutečně zapsala do srdce a Prokleté dítě je svým způsobem takovou třešničkou na dortu, která vás zahřeje u srdce, protože přeci jen - je to návrat do kouzelnického světa a to chcete, lidi! Jasně, je to scénář, pár věcí tam nedává smysl, ale myslím, že fanoušky série to potěší. A hlavně je skvělé, že se tímhle způsobem k příběhu dostanou i ti, co nemají možnost podívat se na divadelní představení v Londýně.

A co skvělého jste v uplynulém roce přečetli vy? Povídejte, přehánějte! :)
10 komentářů u "Nejlepší knihy 2016"
  1. O Prokletém dítěti slýchám dost rozporuplné názory :D Asi si ji půjčím v knihovně na posouzení :) Jinak Danteho bych si taky ráda přečetla, moc se mi líbí ta obálka mě zaujala hned jak jsem ji prvně viděla v knihkupectví! :)
    Kdyby byl zájem, také jsme si udělaly shrnutí :) https://kniznivelryby.blogspot.cz/2016/12/knizni-shrnuti-2016.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prokleté dítě určitě zkus. A Dante je prostě nutnost! :)

      Vymazat
  2. Četla jsem Dopisy na konec světa a HP a jsou opravdu úžasné! :D ale Aristoteles a Dante nebo Dám ti Slunce, mě zatím nějak neoslovila natolik abych se k nim dohrabala :D
    P.S. Iluminae zrovna čtu a je to úžasné, takže s tebou také souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dám ti slunce klidně vynech, ale Ari a Dante, sakra, ty vážně musíš zkusit! :D

      Vymazat
  3. No neviem ako je to možné, ale ani jednu som nečítala. Asi sa po nich poobzerám :) Ďakujem za tipy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač, rozhodně stojí za to se po nich podívat :)

      Vymazat
  4. Kromě Prokletého dítěte si chci všechny knížky přečíst. :)
    Prokleté dítě sice fanoušky potěší, ale bohužel žádný zázrak (alespoň pro mě) to nebyl. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zázrak to nebyl, ale u srdíčka mě to zkrátka a dobře zahřálo a to je podle mě v tomhle případě víc než dost :)

      Vymazat
  5. Necetla jsem ani jednu :-D Ale o Iluminae uz nejakou dobu uvazuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Styď se! :D Neuvažuj a jdi do toho, je fakt boží! ♥

      Vymazat