Social Media

Chvilka s hudbou #23 | Sheppard, Against the Current


V minulém článku jsem se zmiňovala, že Sheppard se mi pojí s ránem. Ránem, které je prosyceno svěžím vzduchem, zatímco se rozednívá, svět se probouzí a ještě se nestihlo stát nic, co by tenhle den pokazilo. Asi právě proto po ránu tuhle skupinu poslouchám nejvíc. (Ačkoliv si je strašně ráda poslechnu i jindy, samozřejmě, akorát ráno to má takovou jinou atmosféru.)

Sheppard jen víří pozitivitou a optimismem. Jejich "Bombs away, bombs away" z Geronima mám občas (čtěte skoro vždycky) chuť řvát na celej svět, protože to je podle mě něco, co by měl každej slyšet. Krom toho mi jejich hudba přijde plná lásky a nemyslím tím zásadně jen tu romantickou.

Před několika týdny jim také vyšel nový song Keep Me Crazy a nemáte ani tušení, jak moc jsem z něj nadšená. Vážně neskutečně se jim povedl!

Mimochodem, tahle skupina se podílela i na soundtracku zfilmovaného Dárce, kde nazpívali píseň Shine My Way.


Druhou skupinou, kterou bych vám ráda představila je Against the Current. Už si ani nevzpomínám, jak jsem na ně vlastně narazila a kterou píseň jsem od nich slyšela jako první, nicméně nebylo těžké si je zamilovat.

Stejně jako u Sheppard je i jejich hudba nabitá energií. Není to úplně vždycky čistě pozitivní hudba, ale osobně mám pocit, že se v ní vždycky někde nachází naděje, ať už je to píseň o zlomeném srdci nebo nekonečnu.

U ATC je skvěle vidět progress, když si naposloucháte jejich EP Infinity a Gravity a následně pak jejich první album - In Our Bones. Vyrostli, dospěli, jejich hudba je trochu míň pozitivní, ale jako by se o to víc snažili něco sdělit. A pořád v tom cítím tu naději, naději na lepší zítřky, na lepší svět.

Tohle je jedna z těch skupin, kde mi dělá ohromný problém vybrat jednu písničku, kterou vám tu ukážu. Měla bych vybrat některou z těch starších nebo novějších? Gravity? Infinity? Outsiders? Running With The Wild Things? Fakt nevím, takže bych vám vřele doporučila, abyste se nespokojili jen s tou jednou ukázanou a prozkoumali jich víc, vážně to stojí za to.


P.S. Nezapomeňte se podívat na oba videoklipy, jsou totiž vážně naprosto skvělý!
5 komentářů u "Chvilka s hudbou #23 | Sheppard, Against the Current"
  1. V hdbě se absolutně nevyznám, ani nevím, kdo zpívá víc jak polovinu písniček v mém mobilu. Ale tyhle se mi opravdu moc líbí, takže jsem je rozhodně neposlouchala naposledy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já si vždycky říkám, jak je to se mnou zoufalý, když si často nevybavuju žádné názvy písniček kapel, které poslouchám :D

      Vymazat
    2. Hůř než já na tom určitě nejsi :D

      Vymazat