Social Media

[Recenze] Elizabeth Rudnick: Tweety s city

http://www.beletrie.eu/data/products/tweety-s-city.jpg
Název: Tweety s city
Originální název: Tweet Heart
Autor: Elizabeth Rudnick
Počet stran: 272
Nakladatelství: CooBoo [2012]
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s1600/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
Claire je již roky zamilovaná do stejného spolužáka, ovšem nikdy v životě s ním nemluvila a má za to, že on ani neví, že existuje. 

Její kamarád Will je naopak šíleně zamilovaný do Claire, a když vidí její trápení, rozhodne se zrealizovat nápad jeho kamaráda Bennetta, aby Claire potěšil, ač jemu to rve srdce. Osloví na Twitteru Claire, která má ovšem za to, že si píše s její platonickou láskou. Původně měl Will napsat Claire jediný tweet, ale nakonec to není tak jednoduché, jak se zdá. Navíc Claire se jeví tak šťastná!
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s1600/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
Ke knize Tweety s city prostě nesmíte přicházet s nějakými velkými očekáváními na kdovíjak hluboký a jedinečný příběh, protože jinak budete velmi zklamaní. Tweety s city skrývají průměrný dívčí příběh, jakých jsou tucty. Ovšem tenhle je podaný poněkud originálnější formou.

Celá kniha je psána pouze v tweetech, popřípadně v emailech a blozích. Je to zase něco nového a neokoukaného a také to bylo důvodem, proč jsem po knize tak prahla. Musím říct, že mi pár stran trvalo, než jsem si na tenhle styl přivykla a ze začátku jsem si říkala, že vůbec nevím, jak tohle vydržím číst až dokonce. Ale to přešlo.

http://data3.whicdn.com/images/102605058/large.jpgPříběh, jak už jsem řekla, není nic originálního, ani nic u čeho by vás šíleně zajímalo, jak to bude pokračovat. Absolutně vás to nenutí číst a číst, abyste věděli, jak to skončí. Ono upřímně, ten konec bude většině stejně jasnej hned od začátku.

V knize nahlédneme, jak do tweetů, tak do soukromých zpráv mezi našimi hlavními hrdiny. Co mě vcelku zaráželo je fakt, že smajlíků se v jejich konverzacích moc nevyskytovalo, ovšem to jsem asi jen já divná, co když s někým chatuje, tak je to konverzace na smajlíky velmi bohatá… :D

O stylu psaní zde jednoduše nelze mluvit, protože v celé knize se nechází povětšinou jen dialogy, popřípadně pak blogy. 

Postavy jsou, no… Asi vcelku normální. Claire je milá, chytrá, vtipná, ovšem dle všeho nepatří zrovna k nejoblíbenějším lidem na světě a je to spíš taková šedá myška. Will je… No vlastně vcelku podobný Claire, řekla bych. Lottie, Claiřina nejlepší kamarádka, je naopak velmi sebevědomá a o kluky nemá nouzi (čímž zase nechci říct, že je nějaká lehká děva nebo tak něco!). Bennett, to je zase Willův nejlepší kámoš a stejně tak kamarádí i s Claire, je to trochu magor, ujetý do všemožných her a seriálů, snad víte co myslím.

Pokud prostě chcete nenáročné a vcelku primitivní čtení, které pobaví, Tweety s city rozhodně nebudou špatná volba. Knize uděluji přesně polovinu hodnocení – tedy dvě a půl hvězdičky.
http://nd06.jxs.cz/105/257/0c579c04c9_93869651_o2.png
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s1600/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
Zdroj obálky: http://www.beletrie.eu/knihy/tweety-s-city.html
Zdroj obrázku: http://www.girlscene.nl/p/10858/je_bent_niet_de_enige_die... 
Napiš první komentář
Okomentovat