Social Media

Chvilka s hudbou #17 | Ashes Remain

https://4.bp.blogspot.com/-pagur45g7PA/WMOrKaWuAzI/AAAAAAAACpY/udzseTJlvFQdUn3nf15s6TKmNQfedP0UQCPcB/s1600/PNG%2B2.png

Připadám si blbě, že jsem pravidelnost téhle rubriky tak jako... odstranila a ani nic neřekla. Teda jasně, zmiňovala jsem se na fb stránce, ale to myslím nestačí. Za to se moc omlouvám.

Každopádně, jak jsem řekla - rozhodla jsem se, že rubriku přestanu vydávat pravidelně, ale opravdu jen tehdy, kdy narazím na nějakou písničku nebo tak, která mě skutečně zaujme. Přijde mi to lepší, neb nejednou jsem v neděli tápala a nevěděla, co do toho článku dát. Zároveň jsem se rozodla, že vzhledem k tomu, že se tak podstata rubriky poněkud změnila, už nemá cenu ji spojovat s Ellsiným projektem Hudba mého srdce a rubrika tak získává nový název - Chvilka s hudbou.

Už je to trochu dýl (tak max. tři tejdny no :D), co jsem narazila na jednu skupinu o které prostě musím napsat článek. Ironie trochu je, že když jsem o nich chtěla psát nejvíc... neměla jsem čas nebo tak něco. Well.

 Bring me out
Come and find me in the dark now
Everyday by myself I’m breaking down
I don’t wanna fight alone anymore
Bring me out from the prison of my own pride
My God I need a hope I can’t deny
In the end I’m realizing
I was never meant to fight on my own

I don’t wanna be incomplete
I remember what you said to me
I don’t have to fight alone

Seznamte se - Ashes Remain. Skupina, která... no prostě, skupina, do který jsem se zamilovala. Do těch textů. Ale i do hudby. Skupina, díky který jsem přišla na to, že existuje orgasmus z hudby! (Well a pak jsem si připadala tak hrozně podvedená, že mi o tom, že to existuje nikdo neřekl dřív. Nemám vás za to ráda, všechny... -.-' :D)

In My Own byla první písnička, kterou jsem od nich slyšela. Narazila jsem na ní u Ang (jako ostatně na spoustu další skvělý hudby. Proč mi nikdo neřekl, že existujou tak kurevsky boží český punkový skupiny? A tak všeobecně, že je punk tak kurevsky boží? I když, na to jsem mohla přijít už sama, páč už jsem nějakej taky poslouchala, jen jsem tomu moc nevěnovala pozornost no :D). Každopádně, nějak jsem koukala na ten text a pak se náhodou proklikla na další jejich písničku a prostě zas ten text. A nakonec jsem si jednoduše vzala karaoketexty a dala se do projíždění a pročítání všech textů jejich předposledního alba (na ty ostatní jsem si furt nenašla čas T.T) a rozpouštěla jsem a rozplývala, protože... protože ty texty jsou tak neskutečně úžasný a boží a protože mi někdy tak moc mluvěj z duše a prostě.... awwww. Jo a taky si vždycky připadám hrozně cool, když čtu nějakou část toho textu a ani nemusím číst českej překlad, abych tomu rozuměla (a mám z toho takovej skvělej pocit, jak se moje angličtině zlepšuje... i když nezlepšuje :D).

Hold me now
I need to feel You
Show me how
to make it new again
There’s no one I can run to
And nothing I could ever do

I’m nowhere if I’m here
without You

 Even if You take it all away
I’ll wait for You
Even when the light begins to fade
I’ll wait for You
I’m so desperate calling out Your name

Meet me in this broken place

A sakra. Nevím, možná kvůli Without You mi tak padly do oka. Protože to mi v tu chvíli mluvilo z duše úplně nejvíc, protože prostě I need to feel You (well, or actually I need know what I feel to you, bcs. I don't feel anything now. And it's... confusing. But it's fine too.).

I’m done spinning around
Never knowing
Why I haven’t been found
This’ll be the
Last time I’ll have to hide
Living for the moment
When I come alive

Na druhou stranu, není to jen o textu. I ta hudba a zpěv jsou samy o sobě totálně božoutský. I když ty texty to vyhrávaj. Maybe proto, že u většiny jejich písniček ten text, ta slova vnímám. Rozumím tomu. Což obvykle moc nebejvá. Jakože, yeah, rozumívám různejm útržkům, ale u nich obvykle rozumím téměř celejm textům a slyším je v tom, takže... :D

I don't wanna fall and throw it all away
I don't wanna burn through another day
I've been searching for a better way
And I'll keep fighting until it's over

I'm not running away
when everything is falling down around me
Take me to the place I found You
I'm so lost without You
I'll be here as long as it takes
I won't run away

I don't wanna fade and drift away
I don't wanna drown underneath the weight
I can feel You
everytime I break
And I'm still fighting
cause it's not over

Mám takovej pocit, že bych fakt vydržela hodiny jen sedět, zírat do zdi a poslouchat je. Jenom se tak topit v těch slovech, ve zpěvu a hudbě. Obvykle nijak zvlášť nepotřebuju mít hudbu puštěnou nějak nahlas nebo tak, ale tady celkem jo. Protože prostě... hlasitost nahoru, realitu dolů a jsem spokojená. Heh.

Jsou skupiny, který poslouchám primárně pro to, že mi vždycky dovolej soustředit se na tu hudbu, i když textům třeba nerozumim, vyženou to všechno ostatní z hlavy a prostě... je to božoutský. A jo, tohle Ashes Remain zvládaj taky, ale fakt úplně jinak. A já nevím, asi nikdy jsem při poslouchání žádný hudby neměla takový pocity, jako při nich. A ve většině těch textů mi přijde, že je něco takovýho... ne pozitivního, ale prostě jako "I never give up, bitches" a to je tak bombózní (kde jsem na to slovo přišla, bože?). Fakt netuším, jak to popsat. Jen prostě... žeru jejich hudbu, žeru ty texty a prostě... nevím, je to srdcová záležitost a nevěřím, že je jen tak něco překoná. Heh.

Mám pocit, že bych tu mohla povídat do nekonečna. A neustále asi opakovat to samý. Protože prostě... eh, zbožňuju ty písničky.

I’ll be right here now
to hold you when the sky falls down
I will always
be the One who took your place
When the rain falls
I won’t let go
I’ll be right here


I will show you the way back home
never leave you all alone
I will stay until the morning comes

I’ll show you how to live again
and heal the brokenness within
Let me love you when you come undone
8 komentářů u "Chvilka s hudbou #17 | Ashes Remain"
  1. To jsou krásné písničky :3 Teď si je budu pouštět pořád dokola :3

    OdpovědětVymazat
  2. Och, právě jsem se naprosto zamilovala! Moc ti děkuji za představení tak skvělé kapely, je jisté, že teď nějakou dobu nebudu poslouchat nic jiného! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač, jsem fakt ráda, že se ti taky líbí :3

      Vymazat
  3. Teď jsem objevila moji novou oblíbenou kapelu. Úžasní jsou! :33

    OdpovědětVymazat
  4. ashes remain jsem našla náhodou, stejně jako většinu skupin, první jsem od nich slyšela "on my own", no.. skvělý výběr, mám je ráda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, "On my own" byla i u mě první písnička, kterou jsem od nich slyšela ^^

      Vymazat