Social Media

Utubering 2015

http://im.tiscali.cz/games/2015/04/09/460096-utubering_logo-653x367.jpgPředpokládám, že o Utuberingu jste slyšeli všichni, ovšem pokud ne odkážu vás na web akce. Ve zkratce to shrnu, jakožto festival, rozdělenej na čtyři témata - Music, Gamin, Entertainment a Fashion - a každé z témat zastupovalo několik vybraných lidí, kteří tam měli v prvé řadě program na některé stagei, ale také vlastní stánek, kde pak měli v určitou dobu takový "drobnější" program a mohli jste je tam i potkat.

Já měla akci vzdálenou jen několik minut od domova (sakra, ne že mě teď někdo půjdete vystalčit!) a hlavně jsme ve škole dostávali volný vstupenky, takže jsme s kamarádkou vyrazily (kamarádkou, ok, do tý doby jsme si spolu psaly jen dvakrát, v obou případech právě kvůli téhle akci, ale twitter si navzájem čekujem už jak dlouho! #twitterlajfftwbičiz). Technicky vzato jsem tam byla téměř po celou dobu - dorazila jsem někde po čtvrt na jednu (ačkoliv kolem výstaviště jsem se motala už po půl dvanácté, jenže prostě s kamarádkou jsme měli trochu problémy v komunikaci a nemohly jsme se furt sejít - já na ní čekala na zastávce, jak řekla ona, ona mě šla hledat před vstup na výstaviště, protože nepochopila, že jsem jí odkejvala, že na ní počkám na zastávce, pak teda šla za mnou na zastávku, jenže hele - ona byla na zastávce u metra a já u výstaviště, ale nakonec jsme se našly a to je hlavní! :'D) a odcházela jsem někdy okolo tři čtvrtě na deset, když Slza začala hrát poslední písničku, takže jsem ještě i viděla ohňostroj! Akorát někdy kolem šestý jsme odešly, protože na programu nebylo nic moc, do obchoďáku a vrátily se, když se vyhlašovaly Utubering awards.

Paradoxně ačkoliv jsme tam obě chtěly především kvůli youtuberům, byly jsme jen na Kotletce (Stejkovi) a pak na Martinu Rotovi a zbytek jsme strávily spíš u těch hudebních stageí. Tak jsem si teda poslechla i nějakej ten českej rap, kterej už nějakou chvíli nevyhledávám a když už, tak poslouchám jen pár vybranejch jedinců. Slyšela jsem část z koncertu Atma, část Mandrage a část Paulieho Garanda. U Lipa, kterého jsem z nich chtěla stihnout nejvíc, jsem bohužel stihla jen nějaký dvě poslední písničky, protože fronta na jídlo, uh, to mě hrozně mrzelo, ale i ty dvě písničky byly božoutský. Na Raegovi jsem pak byla na celém a ačkoliv bylo hrozně trapný, jak si jel na playback a ani se to nesnažil skrývat, hrozně mě jeho koncert pobavil. Kdo jste tam byli, určitě chápete a kdo ne... No, máte čeho litovat! Kdyžtak zkuste kouknout na YouTube, zda tam už někdo nahrál video s Pavlem a Klárou (já ho mám v mobilu, ale jsem moc líná ho nahrávat a navíc tam je slyšet můj dementní smích, heh) a pak aj s... dobře, nepamatuju si druhý jméno, Nikola, možná? A také jsem si poslechla téměř celou již zmiňovanou Slzu - poslední písničku jsem neslyšela do konce, poněvadž jsem začala odcházet, jen tak provizorně - co kdyby se ty lidi rozhodli pak hromadně hrnout ven a ušlapat mě, že?

Ještě se vrátím k tomu Martinu Rotovi, protože ten byl vážně boží! Měla jsem to štěstí, že jsem stála úplně vepředu, tudíž jsem měla ničím nerušený výhled (takový štěstí jsem u Kotletky neměla a pokud jste tam někdo byli a viděli divnou holku jen tak zničehonic vyskakovat, tak jsem to pravděpodobně byla já ve snaze něco pořádně zahlídnout). A ačkoliv to Martinovi nevyšlo všechno tak, jak úplně chtěl, hrozně se to povedlo. To víte, fakt tam něco vybouchlo! :D (A já mám ještě teď na brýlích prach z jednoho hašení :D)

Celkem mě mrzí, když jsem teď různě na facebooku a tak objevila tolik nadávek na akci. Trochu nechápu, co ty lidi čekali. To se vážně domnívali, že tam bude pár lidí a tak budou mít šanci se svym oblíbeným youtuberem dvě hodiny kecat a nevim co? To vidim, jako problém, protože přeci jen je to festival a jde tam primárně o program a ne o to, aby se s ním setkali a vyfotili a dostali podpis. To je sice super bonus, ale o tom to přece není, ne? Nebo alespoň mně to tak přijde. S kamarádkou jsem akorát skočila pro podpis Roty, kterej chtěla pro nějaké své kamarády, já nic nechtěla, já už podpis mám, nom. Ale přestože tam byli jiní lidé, které ráda sleduju, fakt se mi nechtělo jen kvůli blbýmu podpisu se mačkat skupinou lidí a stát fronty. Prosim vás, beztak vám to pak jen bude někde ležet a co s tim uděláte, hm? To jsem ten čas raději věnovala programu.

A že byly fronty? No, bóže! Chápu, že vás nebavilo je stát, mě to taky nebavilo a právě kvůli jedný frontě jsem přišla o ten koncert Lipa, ale mám dojem, že to se tak nějak dalo čekat a že to prostě moc jinak ani řešit nejde.

Taky jsem se setkala s názory, že se to mělo omezit na míň lidí a tak, což se mi taky nelíbí. Vážně mi nepřišlo, že by tam bylo nějak přelidněno. Rozhodně mi to přišlo lepší, než takovej Craftcon, kde jsem stavila při návštěvě Pragoffestu, kde byla doopravdy hromada lidí, hnout se tam dalo dost stěží a byl to uzavřenej prostor, takže dejchat bylo taky složitý. Když to porovnám s Utuberingem, hustota zalidnění mi přišla rozhodně menší a navíc to bylo venku, takže čerstvej vzduch všude!

Nechci tu nějak říkat, jak to bylo dokonalý a že to nemělo chybu. Určitě nějakou mělo, ale z mého pohledu si myslím, že se ta akce vydařila a doopravdy jsem se bavila. Souhlasím, že někteří youtubeři asi neměli naslibovat úplně tolik, kolik slibovali - někteří slibovali, že bude vážně hodně času a možnosti pokecat a tak, ale tak stane se. Navíc to byl první ročník a tak věřím, že v dalších (pokavaď budou, osobně doufám, že ano) to zase vychytají.

Skvěle to vystihl i Martin Rota ve svym videu (a ne, vůbec to sem nedávám jen proto, že v tom videu použil moje video z jeho show, fakt ne!).
http://4.bp.blogspot.com/-c4RhF4pj5ow/U7W-PBgHAdI/AAAAAAAAAl0/I2dxj01hFDo/s640/Odd%25C4%259Blova%25C4%258D.png
Ten zbytek fotek je můj, jak vám asi došlo dle jejich kvality :D
2 komentáře u "Utubering 2015"
  1. Já tam sice nebyla, ale ségra ano a váš názor je podobný - ale možná by mohli omezit tu věkovou hranici, jelikož většinou ti malí chtějí jen podpis a nic víc..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s tím omezováním věku prostě nesouhlasím, protože mi to přijde nefér vůči těm, co by zrovna nechtěli jen podpis, ale chtěli vidět program, víš jak to myslím. I když je pravda, že pěti leté děti mě tam hodně zarážely, no.

      Vymazat