Social Media

Co bych ráda přečetla o Vánocích

Vánoce se kvapem blíží, to ale asi ani není potřeba připomínat, co? Abych pravdu řekla, mám dojem, že už to jde tak nějak kolem mě a znamená to pro mě hlavně shánění dárků a ujišťování se, že babička s dědou k nám přijdou na večeři (to protože kdyby nepřišli, nikdo by se tu nedohadoval, nenadával mi za to, že se směju a takový hovadiny, no jo, bavěj mě divný věci). Chvílema jsem z nich dokonce naprosto zoufalá a říkám si, že bych je snad radši ani neslavila. Nějaká atmosféra se mě už vůbec nedotýká, což mě přeci jen hrozně mrzí. Ráda proto koukám na obrázky na weheartit nebo tak někde, které tu atmosféru tak kouzelně zachycují (hlavně města, ty jsou nejúžasnější) a doufám, že na mě aspoň trošička dýchne.

Ale je pravda, že letos se na ně těším ještě z jednoho důvodu, je tu totiž pár knih, o kterých jsem si řekla, že bych si je vážně ráda někdy kolem Vánoc přečetla. A právě o nich dneska budu psát.

Už před pár měsíci jsem se nějak začala zajímat o Tima Burtona, asi jsem koukala na Alenku v říši divů a nějak mi došlo, že jsem vlastně ještě pořád neviděla Mrtvou nevěstu. A tak jsem se na ní podívala a zamilovala se a zajímala jsem se dál. No a to byla taky ta chvíle, kdy jsem se rozhodla, že na Vánoce si prostě musím přečíst Můru noční, předvánoční. Vážně, jsem na to hrozně moc zvědavá.





Pak je tu Dárek z pravé lásky. No dobře, tvařme se, že nikoho nenapadlo, že se tu objeví, okey? Tohle vypadá pěkně Vánočně (a dobře, taky trochu kýčovitě, ale koho to zajímá? :D) a tak to prostě chci zkusit. Navíc redaktorkou je Stephanie Perkins a příběh tam mají třeba i David Levithan a Gayle Forman, od kterých jsem už taky něco málo četla a vím, že vůbec nejsou špatní. Jo a jasně, znáte mě, taky to grafický zpracování je totálně awww a prostě must have. Viděli jste to už ve skutečnosti? Já pomalu slintala, když jsem konečně měla příležitost si to prohlédnout!




Přiznám se, že u Otce prasátek sama moc nevěřim, že se k té knize přes Vánoce dostanu. Doma ji totiž nemám a když už, tak bych od Pratcheta měla nejdřív spíš sáhnout po Lehkém fantastičnu, poněvadž to mi navazuje na Barvu kouzel, kterou jsem četla pár měsíců zpátky.
Ale vážně, vážně, vážně bych byla moc ráda, kdybych se k ní nakonec dostala. Pamatuju se, že pár let zpátky jsem viděla film a ten se mi hrozně líbil a tak věřím, že kniha bude ještě lepší. Navíc je to Smrť a k tomu mám takovej specifickej vztah (aneb je mi blbý říct, že ho mám hrozně ráda, když v knihách jsem se s ním sotva setkala).
Abych pravdu řekla, žila jsem v domnění, že pokud se mi Sněží, sněží... dostane do rukou, tak už někdy v listopadu. Snad bych ji totiž měla dostat jako recenzák a vzhledem k tomu, že vyšla v říjnu, myslela jsem se, že mi dorazí někdy v průběhu listopadu. A ono stále nic, což se mi nakonec vlastně hodí, protože mi třeba dojde tak, že ji budu mít doma někdy okolo těch Vánoc, což by bylo hrozně super!







No a samozřejmě - Cohnová, Levithan a jejich Dash a Lily. Někdo si možná vzpomínáte, možná ne, každopádně tuhle knihu jsem už četla. Loni, zhruba měsíc před Štědrým dnem, pak mě trochu mrzelo, že jsem s ní nepočkala až na Vánoce. Letos to chci na jednu stranu napravit a na druhou si ten úžasný příběh prostě a jednoduše užít znovu. Tu knihu totiž miluju. Pro její příběh i pro tu atmosféru. Joo, ta atmosféra. Můžu vás ujistit, že ani omylem nedýchá jen z té obálky, ale z celé knihy. Ono jako by samotná atmosféra New Yorku ze všech těch knih, filmů, seriálů a obrázků nepůsobilo naprosto úchvatně, vánoční je už totálně něco awww. Ani nevíte, jak hrozně moc bych si přála se do New Yorku jednou na ty Vánoce dostat.


A to nejlepší na závěr. Jo, Tahle píseň ti změní život absolutně vybočuje od knih zmíněných výše, protože vlastně s Vánoci nemá žádnou souvislost. Ale já její čtení beru už jako takovou tradici. To je vlastně celkem vtipný, protože jsem nedávno zjistila, že jsem ji vlastně četla jen dvoje Vánoce - ty, ke kterým jsem ji dostala a minulý rok, kdy sem dávala re-reading. Prostě to, že si tuhle knihu znovu přečtu beru jako něco naprosto automatického a už se na to vážně hrozně moc těším. Mám tu knihu vážně nepopsatelně moc ráda.





Upřímně, netroufám si říct, jestli se k těm prvním třem knihám nakonec vážně dostanu - chápete, money, money, ehm :D. Každopádně budu doufat, byla bych za to vážně moc ráda.

No a co vy? Máte nějaké knižní vánoční plány? Četli jste něco z toho, co tu zmiňuji?
Jen se pochlubte!
6 komentářů u "Co bych ráda přečetla o Vánocích"
  1. ůru noční, předvánoční by som aj ja rada prečítala, "rozprávka" bola skvelá aj keď creepy :D A Dash a Lili tiež na tom vianočnom zoznamen mám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pohádku ještě neviděla, si říkám, že první knihu :D

      Vymazat
  2. Nic z toho co zmiňuješ jsem nečetla. Mám ale v plánu si na Vánoce pořídit Sněží, sněží... :)

    Zvu tebe a tvé čtenáře na mou giveaway.
    Moje první giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Na Dashe a Lily se také chystám. Jinak mě z tvého seznamu zaujala ještě kniha Dárek z pravé lásky :) Po Téhle písni jsem už pokukovala v knihovně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen pokukovala? Já ji určitě mohu doporučit i k přečtení! :D ^^

      Vymazat