Social Media

Kukátko: Faking It

Faking It
Seriál
2014 - 2016
Komedie / Teen



Karma a Amy jsou už od dětství nejlepší kamarádky. Jsou to takové ty typické nevýrazné holky, které se na střední moc velké popularitě netěší a to se neustále snaží změnit. Když se jim ale konečně popularity dostane, není to úplně jejich zásluhou. Jejich spolužák Shane si totiž usmyslí, že spolu ty dvě chodí, akorát za sebou ještě stále nemají coming out a nenechá si vymluvit opak a tak všem o jejich „vztahu“ poví sám.

Tahle chvíle je koncem jejich neviditelnosti. Okamžitě se stávají středem pozornosti a konečně se jim dostává oné popularity. A tak se rozhodnou – prostě budou ještě nějakou dobu předstírat, že jsou lesbičky a později se rozejdou.

Je asi jasné, že je to takový typický a trochu hloupoučký komediální seriál pro teenagery. Mimo vztahu Karmy a Amy se tu tedy řeší typická středoškolská dramata. Ovšem zase úplně tuctový seriál to není – přeci jen ne každý pořad tolik podporuje a propaguje různorodost a to nejen v otázce sexuální orientace, ale také kultur, uznávaného stylu a podobně. Ono není jen tak, že je Hester High považována za nejtolerantnější školu v zemi (ale dost možná taky nejbláznivější).

Kromě Karmy a Amy mezi hlavní postavy spadá taky Shane, gay, který neudrží tajemství, Liam, něco jako nejpopulárnější kluk na škole, který vzhledem nápadně připomíná Edwarda Cullena anebo Lauren, Amyina nevlastní sestra, která splňuje všechny předpoklady pro to, aby na každé škole zaujímala roli nejpopulárnější holky, jenže tohle je Hester High a věci tu jsou trochu jinak, s čímž se chudák musí vyrovnat. Všechny charaktery jsou své, jedinečné a vtipné, některé si oblíbíte, některé ne, jako asi všude.

První série je bezva a z jejího konce vám pravděpodobně bude na zbláznění... nebo by minimálně bylo, kdybyste na pokračování museli ještě pár měsíců čekat, což už teď naštěstí nemusíte. V dalších dvou už to pak tak nějak různě stoupá a klesá. Některé části jsou prostě nic moc, pak to zas najednou začne být super, za nějakou dobu to zas klesne a tak různě, znáte to nejspíš dobře sami. Ty horší místa je prostě potřeba přetrpět, ono se to zlepší, přísahám!

Seriál aktuálně čítá tři série. První po osmi dílech, druhou po dvaceti, která byla rozdělena na dvě poloviny, no a třetí, která má dílů pouze deset, protože seriál nebyl prodloužen kvůli malé sledovanosti. To mě osobně hrozně štve, i kdyby měli dodělat jen tu druhou polovinu série, byla bych za to nesmírně vděčná. Stojím si za tím (a nejen já), že si Faking It zasloužilo alespoň pořádné zakončení, ne takové, které se podobá tomu z předchozích sérií, kdy se naznačuje, co se bude řešit dál. Jistě, v další sérii by se pravděpodobně zase řešily věci, které se řešily už tolikrát, ale krom toho by se určitě staly nové. Mohlo by se to dotáhnout alespoň do nějakého pořádného a uzavřenějšího konce. (Já chci už konečně Karmy, sakra!)

Zkrátka a dobře, je to teen komedie, postavená na humoru, kde se často opakují obdobná témata, přesto se ale v určitých věcech mírně liší a dokáže pobavit. Asi ne úplně vždycky, ale dost často a myslím, že pokud jste ji neviděli, stojí za zkoušku.
1 komentář u "Kukátko: Faking It"
  1. Škoda, že mám teď rozkoukáno asi pět seriálů :/ Ale až bude čas tak se na něj ráda podívám, díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat