Social Media

Vánoční zúčtování 2016


Leč s Měsíčním zúčtováním jako takovým jsem to už vzdala, knihy, které mi letos donesl Ježíšek bych vám vážně ráda ukázala!

Babička mě chtěla mermomocí překvapit a vzhledem k tomu, že si mi sama netroufá nic koupit a já sama pořádně nevím, co chci, vsadila jsem na knihy a dala jí seznam, ze kterého může vybírat. Přiznávám, že jsem byla fakt strašně zvědavá, které dostanu a na dárky jsem se těšila snad ještě víc než malé děti, ehm.

Začneme Potrhanými křídly, já se přiznám, že jsem od Ruty ještě stále nic nečetla a tak jsem si při psaní seznamu řekla, že bych tam něco od ní mohla zařadit. Z jejích knih mě nejvíce zaujala právě Potrhaná křídla, především proto, že jako jediná nejsou o válce. (Ne, že bych měla něco proti knihám z dob války, jen se mi to prostředí strašně zprotivilo v devítce, kdy do nás neustále cpali nějaké filmy právě z doby druhé světové.)

Jako další tu máme Dceru. Série o Americe mě fakt bavila a tak jsem upřímně zvědavá, jestli tohle pokračování bude stejně dobré anebo se ukáže, že jde jen o snahu vytřískat z úspěšné série ještě víc.

Alyssinu Říši divů jsem si zamilovala a tak je jasné, že Běsnění na mém to-read seznamu nesmí chybět. Zrcadlení jsem dočetla před pár dny a o to víc se na tuhle knížku těším. 

Na Byla jsem tu jsem měla spadeno už faaaaaaaakt dlouho, ještě před tím, než to vyšlo česky. Mě ty témata sebevražd a podobných věcí prostě přitahují. Přiznávám, že po tom, co jsem viděla českou obálku, jsem doopravdy dlouho zvažovala, že si to přeci jen raději přečtu v angličtině, poněvadž upřímně - ta původní obálka je nesrovnatelně lepší a co teprve ta, která je stylizovaná ve stylu Zůstaň se mnou? Awaw. Ale co nadělám, přeci jen, o obálce to není.

V Bajky barda Beedleho jsem fakt hodně doufala a jsem hrozně ráda, že na mě pod stromečkem doopravdy čekaly. Nejen, že jsou krátké a tak mi dost usnadní dokončení knižní výzvy na Goodreads (ehm), ale hlavně jde o kouzelnickou sérii a bože, já si Harryho vážně zamilovala. 

Teď už se přesouváme ke knihám, o kterých jsem věděla předem. Prokleté dítě bylo samozřejmostí, už jsem ho sice četla, neboť mi ho půjčila má drahá Sonča, každopádně jsem potřebovala vlastní, jak jinak.

No a poslední a zároveň největší knihou je Cress. I o té jsem tedy věděla předem, neboť jsem o ni mamčina přítele sama požádala. Víte co, všichni se teď chlubí Winter, tak jsem vyhodnotila, že už bych si vážně měla opatřit alespoň Cress. Nechápejte mě špatně, já Měsíční kroniky miluju, jenže ty knihy jsou tak velký a drahý oproti jiným, takže... :D

Četli jste některou z uvedených knih nebo si ji také chcete přečíst? Co na ní říkáte? A jaké knihy čekaly pod stromečkem na vás?
4 komentáře u "Vánoční zúčtování 2016"
  1. Krásné přírůstky :)
    Od Ruty mi nedávno přibyla její nejnovější kniha- Sůl moře. Strašně moc se na ni těším a snad bude stejně úžasná jako autorka, protože rozhovory s ní... tím si mě naprosto získala. Určitě plánuji i V šedých tonech a Potrhaná křídla :)
    Dcera se mi moc líbila. I když ze začátku jsem byla v rozpacích, jelikož Eadlyn musíš pochopit, aby jsi ji snesla, protože je to... no, řekněme, neobvyklý charakter :D
    Šepotání plánuji číst už celou věčnost, tak jsem zvědavá, kdy se minimálně k prvnímu dílu konečně dostanu :D
    Cress je kniha, kterou nutně potřebuji, protože jsem včera dočetla Scarlet a prostě ♥
    Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K Rutě ti řeknu tohle - slýchávám, že Potrhaná křídla jsou od ní nejhorší a přitom už je mám skoro dočtená a přijdou mi fakt super. Takže jestli jsou její ostatní knihy jedině lepší, pak se máš na co těšit :)

      Na Eadlyn jsem teď dost zvědavá :D

      Fakt Šepotání zkus a kdyby náhodou tě první díl úplně neokouzlil, doporučuju zkusit i druhej, pokud ti to nebude proti srsti, je totiž ještě lepší :D

      No jo, Scarlet ♥

      Díky, ty taky! :)

      Vymazat