Social Media

Kukátko #10: Lucifer, Stranger Things


Lucifer
2016 - ???
Fantasy / Mysteriózní / Komedie


Lucifera už to v pekle nebavilo a tak se rozhodl utéct do světa lidí. Těžko říct, jak se zvládl tak skvěle zaopatřit, nicméně žije si tu na pěkně vysoké noze. Když je pak zabita jeho známá, přimotá se k vyšetřování její smrti, díky čemuž se setká s Chloe, mladou detektivkou, a rozhodne se, že jí bude v její práci pomáhat i nadále. Ačkoliv ona o to zas tak moc nestojí.

Do Lucifera jsme se s přítelkyní pustily hrozně spontánně, nicméně to byl moc dobrý tah, protože je to sakra skvělý seriál. Teoreticky by asi šlo, aby se v seriálu řešil převážně jen osobní život hlavního hrdiny, nicméně nebylo by to takové, ono řešení vražd tomu dodává nejen další zápletku a napětí, ale zároveň i nové podněty, kterými se Lucifer musí zaobírat na osobní rovině.

Co se tvůrcům fakt hodně povedlo, jsou charaktery. Není tam snad ani jeden, o kterém by si člověk mohl říct, že nestojí za nic. Jasně, některé nebudete mít rádi, někteří vás budou štvát, ale není tu žádná Mary Sue ani postava bez jakýchkoliv charakteristických rysů. Lucifer je jedinečný a okouzlující, Chloe je zodpovědná a spořádaná, Maze (démonka, která přišla na Zemi s Luciferem) je prostě svérázná a drsná a Trixie (dcera Chloe) je tak kouzelná, že to ani slovy nejde vyjádřit. Právě díky osobitým hrdinům je Lucifer plný vtipných hlášek a humoru.

Pokud váháte, zda se do tohohle počinu pustit, rozhodně na nic nečekejte a jděte do toho. Je to totiž vážně pecka.

Stranger Things
2016 -  ???
Horor / Drama / Thriller


Stranger Things je příběh o třech klucích, jejichž kamarád se ztratí, o jejich blízkých, o rodině ztraceného chlapce i o záhadných a zjevně ne tak úplně legálních činnostech blízké elektrárny.  Do toho všeho se přimotá ještě záhadná holohlavá dívka na útěku, která nemluví. Do té doby nudné městečko najednou zažívá mnoho nevysvětlitelných jevů a událostí, ačkoliv ne každý je ochotný je vidět.

Když nastal první boom v souvislosti se Stranger Things, rozhodla jsem se ho zatím vynechat a počkat na nějakou přívětivější dobu. Přeci jen všichni tvrdili, jak je to hrozně děsivé a já tou dobou trávila až moc času sama doma a paranoidní jsem byla i bez toho.

Nicméně, když jsem se do seriálu konečně pustila, ukázalo se, že to vlastně zas tak strašidelné není. Prakticky jediná skutečně děsivá věc se zopakuje tolikrát, že vás po dvou třech dílech jednoduše děsit přestane. Jasně často to má takovou strašidelnou atmosféru a jsou tu scény, ze kterých jsem byla fakt neskutečně nervózní a chtěla jsem, aby už skončily, ale o strachu jako takovém se úplně mluvit nedalo.

Každopádně i přes to je to napínavé a člověk, aby zvědavostí div nepukl. Je to ten typ seriálu, kde jsem jako na trní, jen abych té záhadě konečně přišla na kloub a zjistila, jak to všechno bylo a je, co za tím vším stojí.

Rozhodně není divu, kolik pozornosti se seriálu dostává, protože se tvůrcům vážně povedl. Dobře vykreslená atmosféra, skvělé prostředí, nápaditý příběh i povedené charaktery, tím vším se tenhle počin může vychloubat. Docela často jsem musela přemýšlet nad tím, jaké to asi pro herce bylo, když natáčeli tu a tu scénu.

Jediné, co mi trochu vrtá hlavou, je druhá sezóna. Já vím, že to nejspíš nebude špatné, že to mají nějak dobře vymyšlené, ale i přesto mi přijde hrozně zbytečná a jsem toho názoru, že první by bohatě stačila, tady vážně není potřeba nic moc dodávat.
4 komentáře u "Kukátko #10: Lucifer, Stranger Things"
  1. Lucifera jsem začala také sledovat, ale zas tolik mě to nechytlo. Výborná hodnocení, samé kladné recenze, asi jsem čekala více. Uvidím no, jak to bude pokračovat. Stranger Things je super, ale čekala jsem něco více strašidelného, o strachu se fakt bavit nedá :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, mě Lucifer prostě nadchl, ale rozumím, že ty to vnímáš jinak. A třeba tě ještě dostane! :D
      Se Stranger Things souhlasím, taky nechápu, proč tolik lidí tvrdí, jak je to neskutečně strašidelné, když není :)

      Vymazat
  2. Lucifera naprosto a totálně miluju! Příběh a hlavně hlášky, celé je to boží :)

    O Stranger Things jsem slyšela, ale nezaujalo mě to natolik, abych se do toho s tím počtem seriálů, které mám rozkoukané pustila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi


    1. Je pravda, že ačkoliv je Stranger Things fakt dobrý, tak to taky není úplně vrchol mého žebříčku a tak tě tak nějak chápu :)

      Vymazat