Social Media

Recenze: Manažerský diář Albi na rok 2018

Manažerský diář Albi 2018

Prázdniny se (bohužel) pomalu ale jistě chýlí ke konci a někteří z vás už možná začali s výběrem nového diáře pro nadcházející školní rok. Já mám naštěstí ještě na nějakou chvíli klid, protože kupuji diáře až s novým rokem, přesto už si ale pomalu začínám mapovat své možnosti.

Albi letos přišlo s vážně povedenou řadou nových diářů, ze kterých mě nejvíce nadchl fakt, že letos dostaly i manažerské diáře krásné nové designy. Tak krásné, až jsem se rozhodla jeden z nich prozkoumat blíže a Albi bylo tak milé, že mi ho k odzkoušení zaslalo.

Můj favorit byl růžový s puntíky, jenže jsem zjevně nebyla jediná, neboť na eshopu Albi už byl kompletně vyprodán, právě proto jsem tedy sáhla po pro mě druhé nejsympatičtější variantě - bílo-černém s černými a zlatými trojúhelníčky.

Spolu s diářem mi pak k mému milému překvapení dorazila i ladící propiska se stylusem, ze kterého jsme byly s přítelkyní celé hotové, protože se s tím fakt krásně píše takové to kreslené písmo na instagram stories. :D

Jak jsem již řekla, jde o manažerský diář, tzn. diář, který se vyznačuje kroužkovým pořadačem, jenž vám dovoluje měnit obsah, díky čemuž nemusí jít o záležitost pouze na jeden rok. Desky bývají z koženky nebo podobného materiálu, za více peněz se pak dají sehnat i ty z pravé kůže.

Manažerský diář Albi 2018

Tenhle konkrétní od Albi je o kousek menší než běžný sešit velikosti A5, je nutné myslet na to, že náplň uvnitř je pak ještě o něco menší. Má vnější část z koženky a zavírání na magnet, které zaručuje, že se vám diář jen tak neotevře, nevysype a nepomačká. Co mě trochu vyděsilo, když jsem diář poprvé držela v ruce, je fakt, že vnitřní část je ze semiše. Nejsem fanoušek kůže a kožených výrobků, považuji to za naprosto zbytečné. K mé obrovské úlevě jsem ale zjistila, že jde o umělý semiš, což neskutečně oceňuji, přestože mi materiál sám o sobě není zrovna dvakrát sympatický.

Diář má zevnitř čtyři kapsy, kam si můžete zakládat různě papírky, poznámky, kartičky a podobně, které nechcete ztratit. Jedna z kapes má navíc průhledné okénko ideální třeba na menší fotku nebo obrázek s oblíbeným citátem. Právě tyhle přihrádky se mi na tomto typu diářů neskutečně líbí. Do školy nechodím bez diáře, proto právě v něm nosím náš studijní průkaz (takovou malinkou knížečku s přehledem známek, omluvenkami a podobnými blbostmi) a diář od Presca, jenž mě doprovází tímto rokem, mě rozmazlil natolik, že bych se dvakrát rozmyslela, než bych šla do diáře bez kapsy. Tady mi průkaz do největší z kapes sedne jen tak tak, aby nic nevykukovalo.

Manažerský diář Albi 2018

Poutko na propisku je skvělá věc, jenže tady se tak úplně nepovedlo. Přijde mi totiž hrozně velké, což mi dělá trochu problémy při hledání vhodné propisky. I když propisku za poutko zaháknu, pokud není klips až moc pevný, nemám z toho moc jistý pocit, spíše mám naopak strach, že propiska během nošení v tašce nebo batohu stejně někam vypadne. Pokud je klips naopak příliš pevný, špatně se zahákává, poutko z tenké látky se mi všemožně kroutí a podobně. Nicméně pár propisek, které do poutka jakžtakž sednou, by se našlo. Za mnohem lepší variantu bych považovala poutko z elastického materiálu, možná by lépe posloužila dokonce i koženka, ačkoliv to nevím jistě, neboť nemám zkušenost.

U tohoto typu diářů se mi hrozně líbí plastové záložky, které jsou zároveň i pravítky a jsem moc ráda, že ani tento o takovou záložku není ochuzen. Záložka je z plastu a není pouze nasouvací, ale nandavací, takže pokud ji chcete přestěhovat na jiné místo, je třeba kroužky otevřít. Mně se sice více líbí ty, které lze jednoduše sundat i bez otevírání kroužků, někomu ale bude tento způsob jistě vyhovovat více, protože nehrozí, že by záložku ztratil.

Manažerský diář Albi 2018

Náplně jsou stejné jako v ostatních týdenních diářích od Albi - datované, týden je rozložen na dvě strany, u každého dne najdeme svátky a několik řádků na poznámky. Kromě toho je zde také abecední seznam jmen, plánovací a přehledový kalendář na rok 2018, měsíční plánovač, pár stran na poznámky a jedna strana je věnována i adresáři. Tady mě jako jediné negativum napadá, že mi řádky přijdou hodně úzké a ocenila bych, kdyby byly trochu širší, nicméně to je nejspíš otázka vkusu a zvyku.

Skvělé na tom všem je, že díky kroužkovému pořadači můžete náplň různě měnit, prohazovat, přidávat a podobně. Já osobně se třeba chystám přesunout měsíční plánovač na začátek každého měsíce. Přímo od Albi si lze dokoupit linkované náplně na poznámky anebo náplň na další rok, abyste diář nemuseli po roce zbytečně vyhazovat a kupovat nový. Já bych ocenila, kdyby Albi přišlo i s tečkovanou náplní, která člověku usnadňuje tvoření bullet journalu (tedy diáře, jehož obsah si tvoříte úplně sami). Každopádně, pokud vám nějaký typ náplně chybí, zkuste zapátrat na internetu, sama chci především ze zvědavosti zkusit objednat nějakou náplň z Aliexpressu, už jen proto, abych zjistila, zda do diáře také pasuje či nikoliv.

Manažerský diář Albi 2018

Celkově se mi diář moc líbí. Jako skutečně velké pozitivum vnímám také cenu, která se pohybuje zhruba okolo tří sta korun, což je několikanásobně méně než byste zaplatili třeba za věhlasný Filofax, který je ve stejném stylu. Seženete ho ve vybraných sítích knihkupectví, papírnictvích, prodejnách Albi a samozřejmě i na internetu. Bohužel zatím nemohu posoudit, jak je to s výdrží, zda se časem neošoupe potisk, neutrhne poutko nebo něco podobného, neboť na to by bylo potřeba diář nějakou dobu nosit s sebou a používat, k čemuž teď nemám moc příležitostí. Každopádně myslím, že za zkoušku to rozhodně stojí. Od stejné značky jsem dříve měla několik obyčejných týdenních diářů a nikdy jsem si nemohla stěžovat, tak snad půjde i v tomto případě o příjemnou zkušenost.

PRO
+ cena
+ design
+ přihrádky
+ záložka, která je zároveň i pravítkem
+ datovaný a se svátky
+ týdenní rozvržení
+ možnost dokoupit další listy
+ mnoho možností, jak diář přizpůsobit
+ nevyužívá pravou kůži nebo semiš
+ dostupnost

PROTI
- zbytečně velké poutko na tužky
- úzké řádky
- někomu může být nepříjemný semiš
6 komentářů u "Recenze: Manažerský diář Albi na rok 2018"
  1. Já jsem nikdy diář nepoužívala, všechny věci do školy a volný čas jsem měla v hlavě, ale jakmile se mi k tomu připletla brigáda, rozhodla jsem se, že si ho přeci jenom pořídím. Původně jsem vůbec nevěděla jaký, no nakonec mě pěkné reklamy přesvědčily, že si koupím Doller. Byla to větší investice, ale vyplatila se. Přišel mi velký motivační diář na dva roky s tím, že si dny můžu vyplňovat podle sebe, takže je jedno, jestli začnu v lednu nebo v říjnu. Obsahuje měsíční i týdenní plánovač, díky tomu jsem si diář prodloužila minimálně na 4 roky - nepíšu si toho tolik, takže jeden měsíc se mi vleze do měsíčního plánovače, další do týdenního. Zároveň mám měsíce, kdy vím, že ho ani nepotřebuju, protože ve škole nic nemáme, nebo nejdu do práce, tak s klidem měsíc vynechám. Tím pádem je tenhle systém pro mě jako dělaný. A když si vezmu, že mi tímto stylem diář vydrží 5 let, je to výborná cena. K tomu přišla i skvělá tužka, která mi velmi vyhovovala, bohužel už dopsala, ale uvažuji dokonce o doobjednání další... Určitě ho mohu všem doporučit, zvlášť lidem, kteří toho mají hodně a potřebují místo, nebo také těm, co si rádi dělají diář víc podle sebe a jsou kreativní.
    Až ho jednou dopíši, pravděpodobně si ho objednám znovu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doller znám už od té doby, co se objevil na Startovači nebo tak někde. Pořád po něm dost pokukuju, i když pro mě má jeden zásadní problém - preferuju horizontální týdenní přehled a nejsem si jistá, jestli bych si na jejich rozvržení zvykla. Možná, kdybych si ho prolistovala, zjistla bych, že mi to vážně stojí za to. :D

      Vymazat
  2. ten vyzerá naozaj úžasne, už som naň v eshope pokukovala! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  3. Paci sa mi. Budem o nom premyslat.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten je krásný. Sama je skoro vůbec nepoužívám, ale o to víc je raději nakupuji :D :)
    Ejnets v Lisabonu | instagram: EJNETS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to tě pak nemrzí, že ti leží doma a jen se na ně práší? :D

      Vymazat